Amidor Kft

 

Ingatlan forgalmazás, beruházás szervezés - kulcs majdani otthonához

   

Kezdőlap

Bemutatkozunk Appartmanház Helyszínrajz Alaprajzok Dokumentáció
   

Amidor appartmanház

Budapest III. ker. Királyok útja 243-245.

Hrsz: 63603/3

  Beruházó: Amidor Kft.

                      Budapest XIX. Nagy Sándor József utca 147. 

                      Telefon: +36 1 296 0405  Fax: +36 1 296 0406

Műszaki leírás

Funkció és helyiségkapcsolatok:

Az új épület alagsorában tároló helyiségeket alakítunk ki. A csónaktároló és az alagsori közlekedő között egy zsilip közbenső tér kapott helyet. Amennyiben a Duna a csónaktárolót a talajon átszivárgó belvízzel elönti , a vízzáró nyílás mögött az átszivárgó vizet egy zsompban összegyűjtve ki lehet szivattyúzni.

Az apartmanház bejárata a Királyok útja felőli oldalon, a parkolók felől nyílik. A parkolókat két részre osztottuk. Lesznek a vendégek részére kialakított parkolók. Ide a királyok útjáról szabadon be lehet hajtani. Nem kell az utcán megállni. A kapun belüli parkolók csak úgy közelíthetők meg, ha azt a tulajdonosok valamelyike a kapu nyitásával lehetővé teszi. Az épület közlekedő magjához egy folyosón keresztül jutunk el. A házba liftet építünk.

Az épület földszintjén hét, emeletein nyolc-nyolc, tetőterében négy apartmant alakítunk ki. Főzésre, nagyobb háztartási műveletekre nem készülünk. Az apartmanok nappalijában kiskonyha kap helyet a bárpult mögött. Elektromos üzemű főzőlap lesz. A nappalik és a bejárati tér, közlekedő tér az építtető kérésére egy légteret alkotnak. Leválasztva csak a fekvőhelyet tartalmazó szobák lesznek. Az elképzelések szerint az egyes egységek eladásra kerülnek még szerkezetész állapotban. Ebben az esetben a vásárló igényei szerinti építés közbeni módosításokra még lehetőség van a lakások határoló falai között. Az alaprajzot úgy kellett kialakítani, hogy az apartmanonkénti két szoba adott esetben könnyen összevonható legyen. Tíz apartman eleve csak egy hálószobával készül el.

A tetőn a Duna felőli oldalon nagy terasz lesz. Megéri kimenni erre a teraszra. Nagyon szép a kilátás a Dunára.

 

Épületszerkezetek:

             Az épület alapozása vasalt beton sávalap. A felmenő falak az alagsorban vasbeton falak 25 cm szerkezeti vastagsággal, a fölötte lévő szinteken égetett kerámia falazó blokkokat használtak 25 cm és 38cm szerkezeti vastagsággal. A falakat kívülről hőszigeteljük.

             A falak tetején vasbeton koszorút alakítottak ki, melynek magassága a födémpanelek alatt átlagosan 30cm. Az épület födémei a Duna felőli szárnyban körüreges vasbeton előregyártott panelekből készültek. A Királyok útja felőli épületrész födémei monolit vasbeton szerkezetek.  A monolit födém fesztávolsága a pince falakhoz igazodva 5,40 m, tervezett szerkezeti vastagság 20 cm

             A kémények részére az alaptestekkel azonos alapozási síkon tömb alaptesteket készítünk C-10-24-FN betonból.

             Az épületre magastető kerül, melynek szerkezete íves acél tartó vázra szerelt szendvics szerkezet. A héjalás titán-cink állókorcos íves lemezfedés.

             A lakáselválasztó falak Porotherm 25 blokkokból készülnek.

             A vizes helyiségeket elhatároló válaszfalak Porotherm 12 blokkokból, a szobák elhatárolása szárazépítési technológiával gipszkartonból készül.

             A vizes helyiségekben alapvakolatra ragasztott kerámia falburkolat lesz, a szobákban gipszkarton fal és mennyezetburkolat készül.

             Az épület homlokzati nyílászárói korszerű, fokozott hőszigetelő tulajdonságú acélbetétes műanyag nyílászárók lesznek a homlokzaton megjelenő eternit burkolat mahagóni színében legyártva.

             A belső nyílászárók acél tok szerkezetben teli fa ajtólapok.

             A homlokzatok törtfehér színezéssel hőszigetelő vakolatrendszert kapnak. A földszinten a hőszigetelés külső felületét a fizikai sérülésektől eternit építőlemez védi, melyre ugyanaz a keskenyvakolat kerül, mint a felső szinteken, csak a színezés más. A tervező javaslatára egy terrakotta vagy nyerstégla szín.

             A helyiségek burkolatait, a belső falfelületek és nyílászárók felületkezelését a vásárlóval egyeztetve igény szerint készítjük el.

 

Épületgépészet:

1.1. - Az épület víz ellátása városi közműről biztosított. Egyidejű víz igény 5000 liter/ nap

1.2. - Tüzivíz igény 2100 l/perc

1.3. - Az épület a szennyvíz hálózatra nyomott rendszeren keresztül a Pünkösdfürdő utca és a Királyok útja kereszteződésében lévő aknába köthető. 

1.4. - Csapadékvíz elvezető rendszer már kiépített

1.5. - Elektromos ellátás biztosított. MSZ 2364 szerint kell kiépíteni.

1.6. - A belső elhelyezkedésű mosdó blokkok elszívó rendszerű mesterséges szellőztetésűek. Levegő utánpótlás homlokzati nyílászárókon keresztül.

1.7. - Az épületet üdülőegységenként fűtik. Az előtérben elhelyezett zárt, az égéshez szükséges levegőt erre a célra kiépített kéményből elvevő turbó      kazánokat Leier gyűjtőkéményekbe kötjük. A kéményekbe 3 illetve 4 kazán kerül bekötésre 24 Kw maximális teljesítménnyel. Hasznos kéménymagasság legfelső bekötés felett 3m. Kémény szabad keresztmetszetének átmérője 22 cm.

 

  Tervező: Bártfai János

           cím: 8441 Márkó, Bakonyi u. 34.  Telefon: +36 30/ 336 21 56

        Email: bartjan@bartfaiteam.hu,  Internet: www.bartfaiteam.hu

 

   

Kezdőlap

Bemutatkozunk Appartmanház Helyszínrajz Alaprajzok Dokumentáció

Amidor Kft. Budapest XIX. Nagy Sándor József utca 147.  Telefon: +36 1 296 0405  Fax: +36 1 296 0406